A beszerzés megszállottai

Megszállott Beszerzők és Cégvezetők Klubja

Köszönöm, hogy velem tartasz!

2017. április 15. 17:25 - n_eszter

Szólj hozzá!

Év végi hajrá az árajánlatadásban

2016. október 26. 17:44 - n_eszter

Közeledik az év vége. A cégek többsége már látja, hogy nagyjából milyen üzleti eredménnyel fogja zárni az évet. Örül, bosszankodik, vagy épp elkeseredik, ki-ki elért eredménye és vérmérséklete szerint.

Vannak azonban, akik még nem az évzáráson gondolkoznak, hanem azon, hogy hogyan többszörözzék meg így év vége felé közeledve a nyereségüket.

Vannak olyan vállalkozók, akik a számukra megfelelő eredmény elérése érdekében hajlandóak, vagy akár kifejezetten törekszenek arra, hogy tanuljanak másoktól, szakértőktől és sikeres vállalkozásoktól.

 

borito_2016_3_web

Tovább
Szólj hozzá!

Hogyan válassz beszállítót?

2016. június 17. 12:05 - n_eszter

 

A megfelelő beszállító kiválasztása hosszú távra legalább olyan felelősségteljes feladat, mint a párválasztás. A legtöbb cégnél mégis a barátságon és a szimpátián alapszik a döntés, a beszállítók kiválasztását illetően. Utána persze csodálkoznak, amikor nem azt kapják, amit eredetileg szerettek volna.

Milyen szempontok szerint válaszd ki a beszállítódat, ha valódi értéket szeretnél a pénzedért és hosszú távra tervezel?

Ehhez szeretnék neked most néhány szempontot javasolni.

mik_a_beszallito_kivalasztas_szempontjai.jpg

Olvasd tovább a hatekonybeszerzes.hu-n!

 

Hogyan válassz beszállítót?

 

 

Németh Eszter

Beszerzésfejlesztési tanácsadó

 

Tanuld meg a kkv-k számára is hasznos beszerzési folyamat fortélyait, hogy ne szivárogjon el a pénz a számládról! Olvasd el Magyarország első 100%-ban gyakorlatorientált beszerzésfejlesztési szakkönyvét, mely a KKV-k vezetőinek és beszerzőinek íródott! Segítség! Hova tűnik a pénz a cégemből?

Szólj hozzá!

Beszerzési mítoszok 2. - Beszerezni mindenki tud

2016. május 31. 13:45 - n_eszter

Márpedig beszerezni mindenki tud! Vagy mégsem?

Minden munkakörben vannak olyan mítoszok, amik szinte kiirthatatlanul tartják magukat minden józan észérv ellenére!

A beszerzés, mint belső szolgáltató funkció sem mentes ezektől a mítoszoktól.

Ha szeretnél egy hatékony, rendszeren alapuló beszerzést felépíteni a cégedben, itt az ideje, hogy ezekkel a mítoszokkal leszámolj!

Kezdhetjük?

beszerzesi_mitoszok_2.jpg

 

 

Beszerzési mítoszok 2. - Beszerezni mindenki tud

Márpedig beszerezni mindenki tud… Állítólag… Hiszen nap, mint nap kerülünk olyan helyzetbe, ahol valamit vásárolnunk kell. Gondoljunk csak a családi bevásárlásra, ahol jobb esetben elmegyünk egy bevásárlólistával a közeli (vagy nem is olyan közeli, de olcsónak gondolt) bevásárlóközpontba, és hazatérünk egy rakás olcsó, nagyon akciós, és most aztán igazán garantáltan jó vételt jelentő cuccal.

Ja, hogy nem is volt rá szükségünk? De hát megérte... Vagy nem? Érzéseink szerint igen. De ne adj’ isten, hogy esetleg utána számoljunk, mert még a végén kiderül, hogy csúnyán ráfaragtunk. Lehet, hogy az akciósnak hirdetett tisztítószer literje drágább, mint ugyanabból a márkából a kisebb kiszerelés? Vagy épp az olcsónak hirdetett verzióból kell kétszer annyi, ugyanazért az eredményért?

Lehet, hogy a bespájzolt akciós joghurtok szavatossági ideje előbb lejár, minthogy a család megenné? Esetleg az autónkhoz megvásárolt, TV-ben ezerszer hirdetett szuper polírozó szett kettőt az egy áráért verziójában a kendő, amit ajándékban adnak, arányaiban többe kerül, mint a tisztítószer maga?

Lehet, hogy nem is olyan egyszerű ez a beszerzés, még egy család életében sem. Vajon mi a helyzet egy vállalkozásnál, ahol sokszor azonnal kell bizonyos alkatrészeket a föld alól is előteremteni, hogy a kedves VEVŐ (igen, csupa nagybetűvel) kedvére tegyünk, és a vállalt feladatot határidőre és jó minőségben el tudjuk végezni?

Ha azt szeretnénk, hogy a cégünk ne szórja két kézzel a nagy nehezen befolyt árbevételt alaposan nézzük meg kit veszünk fel beszerzőnek!

A beszerzés is egy szakma, amit meg kell tanulni. Nem jó módszer, ha egy más poszton hirtelen feleslegessé vált munkatársra rásózzuk a beszerzést, csakhogy ne kelljen elbocsátani.

Miért? A jó beszerző számtalan készséggel kell, hogy rendelkezzen, és ezek között a jó kommunikáció készség csak az alap. Szükséges még többek között, a jó elemző, analizáló készség, nem árt, ha ért az excel táblákhoz és főleg nem árt, ha precíz és nem kap dührohamot, ha dokumentálnia kell a munkáját, csak hogy hármat említsek a sok fontos dolog közül.


Ha épp beszerző felvétele előtt állsz javaslom olvasd el ezt a cikket, hogy ne fogj mellé a kiválasztás során:

Ne vegyél fel addig beszerzőt, amíg ezt nem olvastad!

Ha pedig azon töröd a fejed, hogy beszerző legyél olvasd el ezt a cikket!

Ne legyél beszerző, ha nem vagy...

 

 

Kezdő beszerző vagy? Cégvezetőként szeretnéd már végre tudni, mivel is töltik a beszerzőid a munkaidejüket?

Szeretnéd, ha a beszerzésed is hozzájárulna a céged nyereségének növeléséhez?

Olvasd el a Magyarországon egyedülálló, 100% gyakorlatot és 0% elméletet tartalmazó, kifejezetten  KKV-knak íródott Beszerzési 1x1-et, amely segít neked, hogy végre meglásd az eddig mostohán kezelt területen megbújó lehetőségeket!

Érdekel! 

Ha fejlődni szeretnél a beszerzésedet illetően, vagy beszállítóként szeretnél sikeresebb lenni, iratkozz fel az ingyenes beszerzésfejlesztési tanácsokra MOST!

 

 

 

Németh Eszter

Beszerzésfejlesztési tanácsadó

Megszállott Beszerzők és Cégvezetők Klubja

www.hatekonybeszerzes.hu

 

 

Szólj hozzá!

Hogyan kezelik a beszerzésüket a sikeres vállalkozások?

2016. május 11. 10:24 - n_eszter

Napi szinten halljuk a csődbe ment cégek panaszait. Cégvezetők mesélik el érzelmektől fűtve, hogy ki hogyan tett nekik keresztbe. Milyen nehéz helyzetbe kerültek, és ki, hogyan hagyta cserben őket! A vevőjük nem fizet, a beszállítójuk meg nem szállít, vagy nem azt, nem akkora és nem úgy, ahogy kérték.

Tényleg így kell ennek lennie?

Nem hiszem! Mit tehetsz, hogy te ne járj így?

Tovább
Szólj hozzá!

Beszerzési mítoszok 1. - Ár

2016. április 27. 16:18 - n_eszter

Az ár az elsődleges szempont!

Minden munkakörben vannak olyan mítoszok, amik szinte kiirthatatlanul tartják magukat minden józan észérv ellenére!

A beszerzés, mint belső szolgáltató funkció sem mentes ezektől a mítoszoktól.

Ha szeretnél egy hatékony, rendszeren alapuló beszerzést felépíteni a cégedben, itt az ideje, hogy ezekkel a mítoszokkal leszámolj!

Kezdhetjük?

beszerzesi_mitoszok_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Tanuljon meg már végre az a hülye beszerző olvasni!

2016. február 04. 18:07 - n_eszter

Nem egyszer hallottam ki egy-egy beszállító leveléből vagy telefonhívásából, hogy a fenti gondolat villant be a fejébe, amikor egy ajánlat vagy megrendelés kapcsán a beszerző munkatársam már sokadszorra hívta fel egy számára bagatellenek tűnő kérdéssel.

 

Ha beszállítóként gondoltál már valaha ilyet a lehetséges vevőddel kapcsolatban, jobb ha most riadót fújsz és azonnal továbbolvasol! Nem másért, mint a saját érdekedben! Ha nem teszed, a te döntésed, de utána ne panaszkodj! :)

 

beszerzési ajánlat.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Praktikus tanácsok árajánlatadáshoz

2015. október 14. 16:48 - n_eszter

Hogyan adjak jó árajánlatot?

 

Szeretnéd tudni, hogy kisvállalkozóként hogyan adj jó árajánlatot nagyobb cégeknek?

Olvasd el legújabb cikkemet a Hatékony beszerzés weboldalon!

 kis_ceg-nagy_ceg_2.jpg

Hogyan adjak jó árajánlatot kisvállalkozóként nagyobb cégekenek?

 

Németh Eszter

Beszerzésfejlesztési tanácsadó

www.facebook.com/megszallottbeszerzok

www.hatekonybeszerzes.hu

www.ertekesido.hu

 

 

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása