A beszerzés megszállottai

Megszállott Beszerzők és Cégvezetők Klubja

A sikeres ártárgyalások legnagyobb buktatója

2014. november 26. 22:44 - n_eszter

Ha ebbe a csapdába besétálsz, biztos, hogy te vesztettél!

A sikeres tárgyalások módszertanáról könyvtárnyi irodalom van. Kinek van azonban ideje mindet elolvasni, és főképp, ki az, aki egy ilyen típusú stresszhelyzetben mindet alkalmazni tudja?

Mégis létezik egyetlen egy olyan tanács, amit ha megfogadsz, a rossz döntéseket csaknem a felére csökkentheted.

Mi a sikeres ártárgyalások legnagyobb buktatója?

meeting.jpg

Biztos hallottad már azt a mondást, hogy a tudás hatalom.

Meg szerintem azt is, hogy aki kérdez, az van a nyerő pozícióban.

Mit gondolsz, mit tesz éppen ezért, egy keményen a saját céljaiért tárgyaló, és magát nyertes pozícióba gondoló partner egy tárgyaláson?

Ha arra tippeltél, hogy kényszerhelyzetbe próbál hozni, nyertél.

Ha elolvastad a beszerzés megújult szerepéről szóló bejegyzést, akkor te már tudod, hogy a beszerzés egyik legjobb eszköze a hatékonyság elérésére az, ha a beszállítóival hosszútávú kapcsolatokat alakít ki. 

Ez azonban nem mindenki számára egyértelmű és követendő példa.

Ők azok, akik egy ártárgyalás alkalmával az első fél percben neked esnek, és megpróbálnak egy olyan döntési helyzetbe belekényszeríteni, amit józan paraszti ésszel is látni lehet, hogy csapda.

Mi történik ilyenkor?

 Két lehetőség van:

1,  Besétálsz a  csapdába és meghunyászkodva a nagyobb akarat előtt, a fogadat szívva, belemész a számodra előnytelen pozíció elfogadásába, majd lenyeled a veszteséget, és még magadat is szidod napokig a tárgyalás után.

2, Alkalmazod azt az egyetlen helyes módszert, ami ilyenkor működik, vagyis időt kérsz. Ha a partnered szándékai komolyak az együttműködésre, kizárt dolog, hogy néhány perc, vagy esetleg néhány óra gondolkodási idő ezen változtatni tud. Ha mégis, akkor tudd, hogy jobb, hogy kimaradtál az évszázad üzletéből.

 

 Németh Eszter

 Megszállott Beszerzők és Cégvezetők Klubja

www.hatekonybeszerzes.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megszallott-beszerzok.blog.hu/api/trackback/id/tr806936135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása