A beszerzés megszállottai

Megszállott Beszerzők és Cégvezetők Klubja

5 hatékony módszer, amivel javíthatod az alkupozíciódat kisvállalkozóként

2015. szeptember 22. 16:16 - n_eszter

Kisvállalkozói beszerzésfejlesztési tippek

Gyakran kapok a hírlevélolvasóimtól olyan levelet, amiben abban kérnek segítséget, hogy kisvállalkozóként hogy növeljék egy beszállítóval történő ártárgyalás során az alkupozíciójukat, és érjenek el jobb eredményt a tárgyalás során.

Egy vállalkozás tárgyalás során elért eredményei nem csak és kizárólag a vállalkozás méretétől függenek.

Nem bonyolult és nem lehetetlen jó eredményeket elérni, de némi előkészületet és felkészülést igényel!

 

kisvallalkozas.jpg

 

1, Fizess pontosan!

Miért? Mert te sem szereted, ha tartoznak neked! Manapság egy rendszeresen jól fizető vevő kincset ér. Ha te ilyen vagy, akkor ezt érdemes a tárgyalások során többször elmondani a partnernek. 

2, Csoportosítsd a beszerzésed termékcsoportonként!

Nem érdemes a beszerzéseket elaprózni, a várható beszerzési volumen eszköz  lehet a kezedben egy jobb beszerzési ár kialkudásában. 

3, Tervezz előre!

A sikeres vállalkozások nem csak a bevételeket, hanem a kiadásokat is előre megtervezik. Miért? Azért hogy lássák, hogy az előrejelzések szerint hogyan alakul az adott időszak. Ha jól tervezünk, az adatok jól mutatják majd, hogy a cégünk fejlődik, vagy hanyatlik. Egy fejlődő cégnek mindig több lehetősége van főleg, ha ezt kommunikálja is! 

 

4, Tudd, kik a legfontosabb beszállítóid és köss keretszerződéseket!

A sikeres vállalkozások tudják, hogy kik azok a beszállítóik, akiktől nagy értékben VAGY gyakran rendelnek. Nem véletlen írtam azt, hogy VAGY! Nem csak az lehet érték egy beszállítónál, ha milliárdos nagyságrendet rendelsz nála és utána többé sose jársz felé...

A legtöbb beszállító többre értékeli a rendszeres kiszámítható vevőket, mint azokat, aki hirtelen beesnek egy nagyobb vásárlással, majd eltűnnek örökre.

Az alkalmi megrendelések helyett érdemes az éves keretszerződésekről tárgyalni. Mindenki szereti, ha tudja mire számítson.  

5, Tudd, hogy milyen céljaid vannak a vállalkozásodat illetően!

Ha nem csak az az életcélod, hogy túléld a következő napot, hanem tudod pontosan, hova szeretnél eljutni 1 év, 5 év, 10 év múlva, és ezt hajlandó vagy megosztani másokkal is, azt fogod észrevenni, hogy azok, akiknek vannak céljaik előbbre jutnak.

 

Ha szeretnéd a beszerzésedet hatékonyabbá tenni, jelentkezz most az ingyenes online beszerzésfejlesztési minitanfolyamra!

Ha gyorsabb eredmény szeretnél olvasd el ezt a könyvet!

 

Németh Eszter

Megszállott Beszerzők és Cégvezetők Klubja

www.hatekonybeszerzes.hu 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megszallott-beszerzok.blog.hu/api/trackback/id/tr987805730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása