A beszerzés megszállottai

Megszállott Beszerzők és Cégvezetők Klubja

3 dolog, amit a macskádtól vállalkozóként megtanulhatsz az időgazdálkodásról

2014. szeptember 12. 22:25 - n_eszter

Nem, nem őrültem meg. Ha nyitott szemmel jársz a világban, sokszor olyan helyeken és olyan szituációkban tanulhatsz valami újat, vagy győződhetsz meg egy szokás hatékonyságáról, előnyeiről, amire nem is gondoltál volna.

Mi köze az állatoknak az időhatékonysághoz? Általában semmi, de azért vannak kivételek!

Láttál már macskát elégedetten heverészni az őszi napsütésben? Tudod, miért teheti ezt meg? Még abban az esetben is, ha ki nem állhatod a macskákat jó, ha kicsit elgondolkodsz a témán. Ugyanis stratégia van mögötte. Ebben az esetben hívhatjuk ezt akár ösztönnek is, nem ez a lényeg, hanem az, hogy figyelj és tanulj!

Szóval, tudod mi az a 3 dolog, amit megtanulhatsz egy macskától időhatékonysági szempontból?

 

3_dolog_amit_megtanulhatsz_a_macskadtol.jpg

1, Van munka és van pihenés! De a kettőt, soha ne keverd!

Vagyis, amikor feladat van, akkor dolgozni kell teljes erőbedobással. Egeret sem lehet úgy fogni, hogy még meggondolom utána ugorjak-e! Amikor meg pihenés van, akkor pihenni kell!

Nem, nem intézek el csak még egy telefont vagy emailt! Nem hívom fel az embereimet még tizenkettedszer is, hogy vajon boldogulnak-e nélkülem! Nem veszem fel a telefont azonnal, ha csörög, sőt gondoskodom róla, hogy ne csörögjön. Átirányítom, kikapcsolom. Persze, ahhoz, hogy ezt megtehesd, kell némi tervezés és előkészület. De megéri! Ha a pihenés idején valóban pihensz, utána sokkal hatékonyabban, kreatívabban és lelkesebben állsz a feladatok elé.

2, Nem kell azért rögtön ugrani, ha valaki csettint!

Nem kell mindent kiejteni a kezdből és ugrani azonnal, ha valakinek hirtelen eszébe jutottál! Még akkor sem mindig, ha az a valaki a gazdád, akarom mondani a vevőd, akitől a betevő falatod függhet! Mérlegelj!

  • Mit csinálok éppen?
  • Mennyire fontos az nekem/a cégemnek?
  • Ki az, aki azt várja, hogy ugorjak? Munkatárs? Főnök? Jól fizető, visszatérő vevő? Vevő, akinek minden hónapban küldeni kell a fizetési felszólítást?

 

3, A jó kommunikáció legalább annyira fontos, mint a teljesítmény!

Sok időt takaríthatsz meg vele, ha a jó teljesítményedet kommunikálod is. Ha a gazdád/vevőd fejével tudsz gondolkodni, és előre megválaszolod a még fel sem tett kérdéseit, az sokszor többet nyom a latba, mint az olcsóbb ár, csillogóbb termék, hihetetlen akciók. A doromboló macskát is megdicsérik, akkor is ha nem fogott egeret! Mert ezt is a feladatai közé sorolják.

 

Mi a tanulság mindebből? Ha tanulni, fejlődni szeretnél, légy nyitott a világ dolgaira és tanulj akkor is, amikor másnak ez eszébe sem jutna! Például iratkozz fel most az ingyenes online időhatékonysági tanfolyamra!

 

Németh Eszter

www.ertekesido.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megszallott-beszerzok.blog.hu/api/trackback/id/tr556693341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása