A beszerzés megszállottai

Megszállott Beszerzők és Cégvezetők Klubja

Az 5 legfontosabb érv, amiért szeretünk webáruházakban vásárolni

2014. május 29. 10:49 - n_eszter

Webáruházak előnyei

 

Hasítanak a magyar webshopok, írja a Figyelő online változata a magyar webáruházakat elemző cikkében. Minden harmadiknak 50%-kal nőtt az árbevétele. Az online vásárlások gyakorisága nemcsak a magánszemélyeknél, hanem a vállalati beszerzések között is lassan, de biztosan emelkedik.

Bár az egyes webáruházak felépítése, használhatósága és a mögé tett szolgáltatás minősége között vannak különbségek, a legtöbb esetben a használatuk előnyei azonosak. Ha valaha vásároltál már webáruházban, biztosan te is találkoztál már az alábbi 5 előny közül néhánnyal.

 buy.jpg

1, Kényelmes vásárlási élmény

Nincs nyitva tartás, éjjel-nappal elérhető. Nincs sorban állás, nem kell kivárni, amíg az eladó befejezi a tegnap esti program megvitatását a munkatársával és méltóztat rád figyelni, esetleg még segít is.

2, Információ özön, az elemző típusú vásárlóknak

Pontos és precíz termékleírások, elemzések, esetleg szakértői cikkek segítik a döntést. Szerencsés esetben jó minőségű, részletes termékfotók könnyítik meg a beszerzők munkáját, ha a munkatársakat a döntésre kell bírni, vagy ha a nem tudjuk a pontos típust, csak egy mintánk van a termékről.

A hasonló termékek könnyen listázhatók, terméktulajdonságaik összehasonlíthatók.

3, Könnyű alapár összehasonlítás

 A termékek mellett szerepel az egységár, ami pár pillant alatt összehasonlítható más webshopok, vagy korábbi vásárlások áraival.

4, Azonnal ellenőrizhető választék és készletszint

 A termékek könnyen kereshetők, rendelési szándék esetén azonnal látjuk, hogy van-e a termékből készleten. 

5, Házhoz szállítás

A webshopok többsége futárszolgálattal, vagy postai úton eljuttatja a megrendelőhöz a megvásárolt terméket, nem kell a szállítás megszervezésével külön bajlódni

 

Mivel azonban nincsen rózsa tövis nélkül, természetesen azzal is tisztában kell lennünk, hogy az online vásárlások beszerzési szempontból milyen veszélyeket hordoznak magukban. erről holnap olvashatsz a blogon. 

 

Te miért szeretsz webáruházban vásárolni?

Neked mi a véleményed? Töltsd ki a kérdőívet!

Ha tetszett, ajánld ismerőseidnek is a bejegyzést és nyomj egy like-ot! Köszönöm!

 

 Németh Eszter

Beszerzésfejlesztési tanácsadó

Megszállott Beszerzők és Cégvezetők Klubja

www.hatekonybeszerzes.hu

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megszallott-beszerzok.blog.hu/api/trackback/id/tr26225856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása