A beszerzés megszállottai

Megszállott Beszerzők és Cégvezetők Klubja

Hogyan csökkentsük bankköltségeinket?

2014. április 07. 14:24 - n_eszter

Bankköltségek csökkentése_cikk

 Beszerzési szempontból éves szinten az egyik legjelentősebb indirekt költsége a cégnek a bankoknak ilyen olyan jogcímen fizetett díj, és kamat. A Bankmonitor fenti cikkében olvashatunk pár hasznos tanácsot arra vonatkozónak, hogy milyen szempontokat vegyünk figyelembe vállalati bankszámla nyitáskor illetve mire figyeljünk, ha csökkenteni szeretnénk a bankköltségeinket.

Igazából a titok az első pontban rejlik, hiszen nem mindegy, hogy egy bankszámlát mire is akarunk használni. Ha ez a kérdést feltesszük magunknak, sokszor nem tudjuk mit is válaszoljunk rá, vagy a valóságtól merőben eltérő elképzeléseink vannak arról, hogy milyen mennyiségű és mennyi tranzakciót bonyolítottunk le az adott számláról az elmúlt hónapban.

Ahhoz, hogy pontos adatokat kapjunk, és a legjobb döntést hozzuk, tudnunk kell minimum a következőket:

1, Mekkora összeg érkezik havonta átlagosan a számlánkra?

2, Hány utalást indítunk egy hónapban?

3, Hányszor akarunk készpénzt felvenni?

4, Akarunk-e elektronikus ügyintézést?

5, Vannak-e csoportos beszedési megbízások?

6, Utalunk-e külföldre?

 

A legszerencsésebb, ha egy egyszerű excel táblába kigyűjtjük az előző 6 havi adatokat, mellé írjuk az adott tranzakció költségét, és pár képlettel könnyen számolható, hogy az adott bank adott számla csomagja a korábbi adatok alapján mekkora havi költséget okoz a vállalatnak.

 

 Németh Eszter

Megszállott Beszerzők és Cégvezetők Klubja

 

Szólj hozzá!
Címkék: bankköltségek

A bejegyzés trackback címe:

https://megszallott-beszerzok.blog.hu/api/trackback/id/tr425975981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása