A beszerzés megszállottai

Megszállott Beszerzők és Cégvezetők Klubja

Már megint az apróbetű okozott galibát!

2014. augusztus 13. 13:51 - n_eszter

A lényeg sokszor az apróbetűben rejlik

 

Nemrég olvastam egy érdekes cikket, ami ismét csak megerősíti, amit már többször hangsúlyoztam én is, itt a blogon. Vagyis, hogy az ördög a részletekben, azaz az apróbetűben rejlik.

A Figyelő Net cikke (Trükkösen húzzák csőbe a magyar vállalkozókat) egy csalássorozatot ír le, aminek során gyanútlan vállalkozók sok kellemetlen percet szerezhettek maguknak azzal, hogy felületesen nézték meg a kapott küldeményt.

 

Mit tegyél, hogy elkerüld, hogy a becsapott vállalkozók sorát gyarapítsd?

 

apro_betu.jpg

 

1, Ne csak a kiemelt címsorokat olvasd el!

Régi marketingfogás, hogy a kedves érdeklődők, vásárlók figyelmét kiemelésekkel, színekkel, érdekes képekkel terelik. A cél, hogy azt lásd, éscsak azt olvasd el, amit ők szeretnének. 

 

2, Legyen gyanús, ha ismeretlen helyről keresnek, küldenek levelet!

Mindig merüljön fel benned a kérdés, hogy vajon honnan vették az adataidat. Azok, akik törvényesen gyújtenek név és címlistákat, kell, hogy rendelkezzenek egy NAIH által adott adatkezelési nyilvántartási számmal. Az adatkezelésnek szigorú szabályai vannak, például az adatkezelőnek lehetővé kell tennie, hogy bármikor leiratkozhass egy hírlevélről, vagy töröltethesd az adataidat.

 

3, Ne csak a levelek, nyomtatványok első oldalát nézd meg!

Időnként az apróbetű a levelek, nyomtatványok hátoldalán találhatóak. Mindig fordítsd meg a lapot!

 

4, Csak indokolt esetben add meg az adataidat!

Állj ellen a kísértésnek, hogy elhamarkodottan mindenféle honlapon, nyomtatványon megadod az adataidat. Olvasd el, hogy miért van szükség az adataid megadására és gondolkozz el azon, hogy tényleg értékes-e és egyértelműen megfogalamazott az, amit cserébe ajánlanak,

 

Ha hasznosnak találtad, ajánld érintett ismerőseidnek is a cikket egy megosztással. Köszönöm!

  

Németh Eszter

Megszállott Beszerzők és Cégvezetők Klubja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megszallott-beszerzok.blog.hu/api/trackback/id/tr936600521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása