A beszerzés megszállottai

Megszállott Beszerzők és Cégvezetők Klubja

A beszerzés megszállottai

2014. február 17. 05:15 - n_eszter

Fórum kkv cégvezetők és beszerzők részére használható beszerzői tudás megszerzéséhez

 

Az utóbbi időben rengeteg olyan hirdetéssel, tanfolyammal, oktatási anyaggal találkoztam, amik az értékesítésről, marketingről, és egyéb, vállalkozók számára hasznos információkról szóltak. Viszont alig találtam köztük olyan anyagot, ami abban segítené a kis és közepes méretű vállalkozókat (kkv), hogy hogyan lesznek képesek a kemény erőfeszítések árán, a marketinggel, és értékesítési rendszerükkel megkeresett pénzt hatékonyan elkölteni.

Márpedig ki szeretné elpazarolni azt, amit véres verítékkel megkeresett?

Ha azt mondom, hogy 

Profit = (Eladási ár - Beszerzési ár) x eladott mennyiség - fix költségek

valószínűleg, senki nem gondolja, hogy feltaláltam a spanyolviaszt. De belegondoltatok már abba, hogy ez a való életben ez mit jelent? Vajon egy cégvezető mindig szem előtt tartja a fenti képlet minden elemét? Vagy csak arra koncentrál, hogy az eladott mennyiséget növelje, Aztán pedig csak néz, és nem érti, hogy már megint hová is tűnt el a pénz a bankszámlájáról?

Vajon csak abból áll a beszerzés, hogy alkudozunk, mint egy vásári kofa a beszállítókkal, és lehetetlen helyzetbe hozzuk őket, ahonnan már esélytelen a kölcsönös előnyöket támogató, egymást segítő, hosszú távú kapcsolat kialakítása?

Mi az a beszerzés, és mi nem az? Mik a mai modern hatékony beszerzés elmei, és mit tanulhatunk ebben a témában a multiktól?

Szeretnék erre az oldalra olyan

  • megszállott beszerzőket
  • beszerzés iránt érdeklődő megszállottan fejleszteni akaró vállalatvezetőket

meghívni, akik szeretnénk a témáról többet megtudni és az akadémiai előadások helyett a gyakorlati életből vett példák segítségével szeretnék saját cégükben a beszerzést és a beszerzéshez kapcsolódó folyamatokat fejleszteni.

Mert szerintem a beszerzés nem nyűg, nem felesleges teher, hanem egyrészt kiváló lehetőség a kapcsolatépítésre - hiszen aki ma a beszállítód, holnap akár a vevőd is lehet - másrészt szórakoztató, ha a folyamatok rendezettek és nem folyamatosan a tűzoltás a feladat.

Ennek érdekében a blogbejegyzéseimben sorra veszem azokat a beszerzési folyamathoz kapcsolódó elemeket, melyek meghatározzák a beszerzés eredményességét és hatékonyságét és példákon keresztül mutatom be az egyes megoldási lehetőségeket.

 

 Németh Eszter

Megszállott Beszerzők és Cégvezetők Klubja

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megszallott-beszerzok.blog.hu/api/trackback/id/tr35817072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása