A beszerzés megszállottai

Megszállott Beszerzők és Cégvezetők Klubja

Mit tegyél, ha vezetőként az őrületbe szeretnéd kergetni a beosztottaidat?

2015. április 13. 11:59 - n_eszter

A legbosszantóbb főnök 5 szokása

 

A vállalkozás lelke a munkavállalók motiváltsága, lelkesedése. Sokak számára hihetetlen, de vannak munkavállalók, akik valóban szeretnek dolgozni. Ha azt akarod, hogy sokat emlegessenek, és bebizonyíthasd, hogy ebben az országban nincsenek eltökélt és hasznos, dolgozni szerető és dolgozni tudó munkatársak, akkor feltétlen legalább az egyik ötletet fogadd meg! De  a legjobb, ha mindet alkalmazod! 

Én szóltam! Utána ne csodálkozz, ha a legjobb embereid olajra lépnek!

annoying.jpg

1, Tégy úgy, mintha döntöttél volna, majd változtasd meg!

Kértél valamit? Volt ötlete a munkatársadnak? Ne habozz! Bólogass! Majd mondd, hogy még beszéltek róla, de azért kezdjen neki a feladatnak.

Napokig kerüld, majd amikor jön az első eredményekkel, felháborodottan közöld, hogy hiszen abban maradtatok, hogy nem így csinálja, majd blablabla, mellébeszélés.

Feltétlenül tűnj szomorúnak és csalódottnak! 

 

2, Ha megbeszélés, akkor megbeszélés! 

Ha lehet, minden vezető munkavállalódat minden megbeszélésre hívd meg és tedd kötelezővé a részvételt! Legjobb, ha a ezeket a megbeszéléseket munkaidő végére teszed és a megbeszélthez képeset legalább kétszer annyi ideig húzod. Első a munka, nem?

Ja, hogy van családja is? Vagy épp egy fontos projektet kellene összekalapálnia, amivel a cég végre bevételhez jutna! Ugyan már! Te vagy a főnök, nem?

Persze Isten őrizz, hogy a megbeszélésen hozzászóljon a témához és ötlete legyen! 

 

3, Ez a levél sürgős, azonnali választ kérek!

Egy igazi vezető elvárja, hogy a munkatársai azonnal készen álljanak a sürgős feladatok megoldására. Ha szeretnél a figyelem és a céges pletyka középpontjába kerülni az újabb húzásoddal, feltétlenül vasárnap éjjel 3-kor küldd ki a fontos és sürgős leveleket! 

Persze kérj azonnali választ! Ha fokozni akarod, vasárnap este küldj még egyet, hogy nem kaptál választ, és ennek következménye lesz. Aztán figyeld hétfőn reggel a reakciót.

 

4, Felejts el dolgokat, amiben megállapodtatok!

Úgy volt, hogy ott leszel egy találkozón? Azt ígérted, hogy beszéltek a fizetésemeléséről, hiszen elérte a számára kitűzött célokat? Mintha lett volna arról szó, hogy kap egy céges kocsit? 

Hiszen csak rosszul emlékszik. Te ilyet aztán biztosan nem ígértél! Ugye?!

 

5, Ennél azért többet vártam volna tőled!

Ha elérik az általad korábban elvárt eredményt, csak halkan említsd meg: ennél azért többet vártam volna. Igazán kár, hogy nem a Kis Pistára bíztam a dolgot és bocsáss meg nekem, hogy túl sokat képzeltem rólad.

 

 

A fenti 5 szituáció garantálja neked, hogy a dolgozóid messzire kerüljék veled a kapcsolatot, és vagy még a próbaidő alatt felmondjanak, vagy emberi roncs legyen belőlük, akik aztán nem termelnek a cégedben.

 

Ugye nem ezt akarod? Akkor tanulj a rossz példából is!

 

Németh Eszter

www.hatekonybeszerzes.hu

 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megszallott-beszerzok.blog.hu/api/trackback/id/tr616319222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ágika82 2015.04.14. 17:13:12

A kedvenc még hogy most azonnal kell valami nekik és persze pont akkor amikor iszonyú sok a meló, aztán ráért volna két hét múlva meg az hogy 10 éve dolgozol egy cégnél ismered kívül belül de nem léptetnek elő inkább felvesznek valaki mást akit fél évig tanítanak be arra amit te öt perc alatt megoldottál már százszor azelőtt (ja és vállon is veregettek érte hogy de ügyi vagy), persze az új kolléga családtag vagy barát. Ja a fő kedvenc hogy sajnos nincs pénz fizetésemelésre vagy csúszik a fizu csak éppen most vett a feleségének egy 10 millás kocsit és te veszed át a futártól csomagot amiben 6 üveg bort rendelt 120.000 forintért.
süti beállítások módosítása