A beszerzés megszállottai

Megszállott Beszerzők és Cégvezetők Klubja

A legegyszerűbb és egyben legnehezebb ingyenes módszer a beszerzésed rakéta sebességre kapcsolásához

2014. október 06. 06:30 - n_eszter

 

Tudtad, hogy október 4 és 10 között van a világűr hete? Mi köze ennek a beszerzéshez? 

Csupán annyi, hogy ha ez az egy fontos tulajdonság nem lett volna meg néhány emberben, még mindig csak a földről szemlélhetnénk a csillagokat.

Mire gondolok? Hogyan lehet valami egyszere a legegyszerűbb és mégis a legnehezebb?

  Cél a hatékony beszerzés!.jpg

Tudod mi a legegyszerűbb dolog a világon? Hátradőlni és várni. Várni a sült galambot! Aztán meg panaszkodni, hogy nem történik semmi.

Olvastam egy nagyon jó könyvet Seth Godintól, amiben az alábbi 3 sor erősen elgondolkoztatott:

"A legkönnyebb dolog a világon a reagálás.

A második legkönnyebb dolog a világon a válaszolás.

A világon a legnehezebb dolog pedig a kezdeményezés."

/Seth Godin: Törzsek/

Miért van az, hogy egy ilyen egyszerűnek tűnő dolog, mint a kezdeményezés, mégis ennyire nehezünkre esik?

Mert felelősséggel jár!

Fel kell vállani, hogy ezt én dönötttem el, én akarom és ezért teszek is. Akkor is, ha ez másnak nem tetszik, és akkor is ha igen. Akkor is ha az eredményért megdicsérnek, és akkor is, ha legyintenek és azt mondják, neked ez könnyen megy.

Mit tehetsz kezdeményezés címszóval saját magadért és a cégedért a beszerzésed fejlesztésére és  a beszerzési folyamat hatékonyabbá tétele érdekében?

 

Keresd a kölcsönösen hasznos kapcsolatokat a beszállítóiddal.

 A beszerzés stratégiai tényezővé vált a cégek életében. Éppen ezért kár lenne pont az egyik legnagyobb partnercsoportodat kizárni az életedből és csupán olyan szükséges rosszként tekinteni rájuk, akikkel csak akkor lépünk kapcsolatba, ha valamire szükségünk van. Akkor persze elvárjuk, hogy azonnal ugorjanak.

Készíts éves tervet arról, hogy mikor melyik jelentősebb, vagy stratégiai szempontból fontos beszállítódat látogatod meg, egy kis kötetlen beszélgetésre. Hidd el, ott is emberek ülnek és jó néven fogják venni.

Nyugodtan elmondhatod nekik, hogy milyen aktuális fontosabb projekteken dolgozol, vagy milyen jellenű megbízásokat keresel éppen. Sokfelé járnak, sok mindent tudnak a piacról, könnyen szerezhetsz így a cégednek nemcsak hosszútávú, megbízható partnert, hanem akár további megbízásokat is.

 

Ne bízd a dolgokat a véletlenre

Ha a beszállítód elér egy bizonyos forgalmi szintet, kezdeményezd a szerződéskötést. Mindkét félnek hasznos, és a kölcsönösen elfogadható feltételek lefektetésével gyorsíthatja a beszerzést.

Arról nem is beszélve, hogy beszerzési probléma esetén van egy nagyon hasznos kiindulópont.

 

Vegyél részt konferenciákon

Ismerkedj és járj nyitott szemmel! Keresd a pozitív példákat és nyugodtan kérdezz! Kaptál egy nagyon egyedi figyelemfelkeltő névjegykártyát? Kérdezd meg kivel terveztette, kivel gyártatta, akitől kaptad. 

Tetszett a rendezvény helyszíne? Kérdezd meg, kivel vehetnéd fel a kapcsolatot, ha neked is szükséged lenne egy hasonló helyszínre.

 

 

Ha szeretnéd a beszerzésedet hatékonnyá tenni, csatlakozz hozzánk a facebookon!

Csatlakozom!

 és ha rakéta módra szeretnél kapcsolni iratkozz fel a hatekonybeszerzés.hu weboldal hírlevelére is!

Kérem a hírlevelet!

 

 Németh Eszter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megszallott-beszerzok.blog.hu/api/trackback/id/tr686760523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása