A beszerzés megszállottai

Megszállott Beszerzők és Cégvezetők Klubja

Az egyetlen hiba, amin semmi nem segíthet, ha időzavarba kerülsz

2014. október 15. 22:07 - n_eszter

 

Az emberek többsége egész életében mást sem tesz, mint valamilyen problémájára keresi a megoldást. Ez lehet egészségi, lelki, munkahelyi, családi, önszervezési.

Ez utóbbi téma egyik kritikus, sokak által megszenvedett eleme a folyamatos időhiány érzet.

Mondhatjuk, hogy nagy ügy, számtalan tanfolyam, könyv, előadás, cikk van a témában, ez utóbbiak közül néhány ezen a blogon is, mit lehet ebben a témában már újat mondani? Aki akarja, ezek között megtalálja a megoldást.

Miért van az, hogy akkor mégis egyre gyakoribb és egyre több embert érint, egyre fiatalabb korosztálytól kezdve az időzavar?

Mi az az egyetlen tényező, amin nem segít semmilyen tanfolyam, könyv, cikk, előadás? Mi az az egyetlen dolog, ami viszont szárnyakat adhat?

watch_on_dry_leaf_epSos.jpg

Mielőtt lelövöm a poént, nézzük csak először, hogy mire is jók a fent említett eszközök:

1, Időgazdálkodási témájú cikkek:

Fellelkesítenek a téma iránt, amikor már épp összecsapnak a hullámok a fejed felett, és elhatározod, hogy amit ott leírtak azt megvalósítod. Mikor is? Ja, majd holnap reggel ezzel kezdek. Nem úgy hangzik ez, mint egy halogatási szándék?

2, Feladatszervezésről, időbeosztásról szóló könyvek

Kicsit eltökéltebbeknek, bővebb információt nyújtanak az egyes lehetséges eszközökről, amik valakinek, valahol beváltak. Elolvassuk, jó esetben pár dolgot kijegyzetelünk, majd felkerül a polcra, ahol elkezdi téli álmát aludni... Többnyire a jegyzetekkel együtt.

3, Időhatékonysági tanfolyamok

Itt általában két verzió van:

Az egyik amikor megkapod az anyagot olvasd el és csinálj valamit, amit gondolsz. Ezeknél ugyanaz történik, mint az előző két esetben

A másiknál van nyomon követés, vannak feladatok, segít abban, hogy mit hogyan csinálj. Ha úgy tetszik, kicsit átveszi az ostor szerepét, hogy noszogasson. ezeknek van értelme, abban az esetben, ha:

Na mi az, ami azonban egyik megoldási javaslatban sincs benne, és nem is lehet? Hát az, hogy helyetted megszállott kitartással törekedjen a cél felé, a probléma megoldására.

Helyetted nem tudunk, akarni. Helyetted nem tudunk dolgokat megtenni. Helyetted, ha Te nem teszed meg, nem tudjuk eldönteni, mi lehet a te célod az életben.

Ha benned megvan ez az egyetlen fontos dolog, a KITARTÓ TETTVÁGY és mégis időzavarral küzdesz, akkor van megoldás.

Ha érdekel kattints ide:

Megoldás időzavarral küzdő, de tenni akaró vállalkozókna, vezetőknek

 

Németh Eszter

www.ertekesido.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megszallott-beszerzok.blog.hu/api/trackback/id/tr676796889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása