A beszerzés megszállottai

Megszállott Beszerzők és Cégvezetők Klubja

Átkok átka, a telefon és egyéb kütyük!

2014. július 19. 12:36 - n_eszter

3+1 tipp, hogy a telefonod a barátod legyen, ne az ellenséged!

 

Már megint csörög ez az átokfajzat! Nincs ember, aki ne érezte volna ezt. A modern kor zseniális kütyüi, amennyi segítséget jelentenek a mindennapokban, annyi átkot is! 

Sok előnyük mellett, igazi időrablók! Mit tegyél, ha valóban arra akarod használni, amire kitalálták? Azaz információcserére? Olvasd el az alábbi 3+1 tippet és nyugalmasabb lesz az életed!

 

már megint a telefon.jpg

1, Állj ellen a kísértésnek, ne vedd fel azonnal!

Gyerekkorunkban belénk nevelték, hogy ha kérdeznek, válaszolni kell. Ha hívnak, fel kell venni! Mindenkinek vannak olyan családtagjai, ismerősei, akiket kis túlzással bárhol felvesz.

De minek vennél  fel egy ismeretlen számot, vagy olyat, aki egy évben egyszer hív csak? Azért mert csörög, nem kell csapot papot otthagyva, mindent eldobni és kosárlabda kapus módjára vetődni a telefon után. Ha kiírta a számot, úgyis fel tudod hívni, ha nem és fontos úgyis hív majd újra.

Vannak olyan üzletemberek, akik csak ismerős számot vesznek fel. minden  más telefonálótól, elvárják, hogy küldjön sms-t és írja le mit szeretne. Ha ők is úgy ítélik meg, hogy fontos , majd visszahívják őket. Persze, ha kezdő vállalkozó vagy, ezt nem biztos, hogy mindig megteheted, de ügyelj arra, hogy legyen privát szférád, legyen olyan időszak, amikor nem vagy elérhető, és csak a családodra, vagy a saját kikapcsolódásodra koncentrálsz.

2, Ha igazi nyugalmat akarsz, halkítsd le!

Éjszaka, vagy kritikus időpontokban, amikor kreatív munkát végzel, fontos, odafigyelés igénylő feladatot kell befejezned, halkítsd le a telefont. Hidd el, nem történik semmi, ha 1 órára nem vagy elérhető. A Föld forog tovább, és nem érkezik el a világvége sem.

3, Szoktasd rá a ismerőseidet, hogy írjanak sms-t, vagy hagyjanak üzenetet, ha nem veszed fel!

Gyűjts információt előre, így időt spórolsz! Kérd meg ismerőseidet, hogy ha nem veszed fel, írjanak sms-t és visszahívod őket. Ha tudod miért kerestek, rövidebb lesz a hívás. Figyeld meg, hogy ha szóban kell elmondani valamit, mindig tovább tart, mintha le kell írni!  Ezzel kétszer is időt takarítasz meg. Egyszer amikor nem veszed fel feleslegesen, egyszer pedig, amikor célzottan a hívás valódi okára koncentrálva hívod vissza az illetőt.

+1, Vedd halkabbra a csengőhangot!

Ezzel nemcsak elkerülöd, hogy kizökkentsenek az épp félben levő feladatodból, de energiát is spórolsz. Minél hangosabban üvölt a telefon, annál több energiát fogyaszt. 

Ugye nem nagy kihívás ezeket megvalósítani, azért, hogy többet pihenhess, vagy a félben levő feladataidat hatékonyan fejezhesd be!

 

 

Ha tetszett, oszd meg az ismerőseiddel a bejegyzést, és csatlakozz hozzánk a facebookon a lenti linkre kattintva! 

Németh Eszter

Megszállott Beszerzők és Cégvezetők Klubja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megszallott-beszerzok.blog.hu/api/trackback/id/tr656523777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása