A beszerzés megszállottai

Megszállott Beszerzők és Cégvezetők Klubja

Ne indulj el tárgyalni, ha nincs kész a házi feladatod!

2014. április 17. 22:20 - n_eszter

Hogyan készülj fel a beszerzési tárgyalásra?

 

 A legtöbb beszerző, de a cégvezetők nagy része is már  a tárgyalás előtt elköveti azt a legnagyobb hibát, ami sokszor végzetes lehet. Ha te nem szeretnél így járni olvasd el, mi az első és legfontosabb teendő rögtön az után, hogy eldöntöttük, valakivel leülünk tárgyalni.

Az árajánlatkérés kiküldésével és az árajánlatok beérkezésével fordulóponthoz érkezett a beszerzési folyamat. Ha az árajánlatkérés 7 sikertényezőjét beépítetted az ajánlatkérésbe, nagy valószínűséggel egymással nagyrészt összehasonlítható árajánlatokat kapsz. Persze, mindig vannak olyan tényezők, amelyek pontosítást igényelnek. Nagy értékű termékek vagy hosszú távú szerződések,  esetén érdemes a két - három legjobb ajánlatot adó beszállítót behívni egy beszélgetésre is, ahol a még tisztázatlan pontokat átbeszélhetjük, illetve  tovább finomíttathatjuk a kapott ajánlatokat. Kritikus pont ez, hiszen egy tárgyaláson sok minden múlhat.

Aki a fenti kérdésnél arra tippelt, hogy a legnagyobb hiba a tárgyalás előtt, ha nem készülünk fel, jól gondolta. A szomorú csak az, hogy bár sokan ezt egyértelmű, említésre sem méltó elemnek tartják, mondván hogy ezt mindenki így csinálja, időhiányra hivatkozva legalább 10-ből 9-en mégsem csinálják meg a házi feladatot. Ezzel borítékolhatják maguknak, hogy a tárgyalás végén elégedetlenül fognak majd felállni az asztaltól. 

 Mégis mi mindent kell végiggondolni a tárgyalás megelőzően?

 Házi feladat_1.jpg

 

 Ha nem végzed el a házi feladatodat, ne csodálkozz, ha megbuksz a  vizsgán! Ráadásul, mivel ez nem az iskola, hanem a való élet, még fájni is fog! Legkésőbb akkor, amikor rájössz, hogy a felkészületlenségeddel mennyi pénzt kidobtál az ablakon!

A rossz hírem pedig az, hogy most már az sem lehet kifogás, hogy nem tudtad, hogy ezt így kell.

 

Ha tetszett, ajánld ismerőseidnek is a bejegyzést és nyomj egy like-ot! Ha kíváncsi vagy további információkra is, látogass el a lenti linkre kattintva a Megszállott Beszerzők Klubja facebook oldalára is, és csatlakozz!

 

Németh Eszter

Megszállott Beszerzők és Cégvezetők Klubja

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megszallott-beszerzok.blog.hu/api/trackback/id/tr96048423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása